SVMA Symposium

Over dit evenement

Categorie
Expert meeting
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
3 okt. 2023 14:00 - 17:00
Locatie
Utrecht

SVMA symposium

Op dinsdag 3 oktober 2023 vindt het tweede SVMA symposium plaats in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het symposium heeft als onderwerp: Evenredigheid.

Sinds de Toeslagenaffaire en de bundel Ongehoord onrecht in het vreemdelingenrecht staat de toets aan het (unierechtelijk) evenredigheidsbeginsel volop in de aandacht in het bestuursrecht. De ABRvS maakte in de uitspraak van 2 februari 2022 (de zogenoemde 'Harderwijkzaak') zelfs een stappenplan om de bestuursorganen handvatten te geven om beter onderbouwde besluiten te nemen. Het is alleen niet altijd helder wat deze evenredigheidstoets nu eigenlijk inhoudt en wanneer een bestuursorgaan hieraan moet toetsen. Dient de advocatuur aan een correcte evenredigheidstoets bij de te dragen? Zo ja, op welke wijze? Hoe moet er dan aan het evenredigheidsbeginsel worden getoetst? 

Op deze vragen en meer zal op 3 oktober 2023 worden ingegaan, waarbij de sprekers ieder vanuit zijn of haar expertise een blik werpen op het evenredigheidsbeginsel.

Sprekers:

- Oscar Korte (Centrale Raad van Beroep)

- Shanna Mac Donald (rechtbank Noord Holland)

- Taco Groenewegen (Universiteit van Amsterdam)

- Viola Bex Reimert (Universiteit van Utrecht)

- Ciara Clerx en Johan Ten Berg (IND Juridische Zaken)

- Tom Barkhuysen (Stibbe)

- Michiel van Emmerik (Radboud Universiteit)

----

Datum:        dinsdag 3 oktober 2023

Tijd:             14:00 – 17:00 uur, met aansluitend borrel

Locatie:       Stadsschouwburg in Utrecht

----

Aanmelden via de website (inlog vereist). Deelname aan het symposium en de borrel is kosteloos en er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. SVMA leden krijgen een certificaat van 3 PO punten.

Het bestuur ziet jullie graag op 3 oktober 2023!