Voor cliënten

Wat wij doen

U bent nieuw in Nederland en heeft u asiel aangevraagd. Misschien bent u hierheen gekomen om te wonen en te werken. Of u woont hier al een tijd en loopt tegen zaken aan bijvoorbeeld over uw verblijfstatus. Misschien wilt u familieleden naar Nederland laten overkomen. En ook als u een tijdelijke werkvergunning in Nederland heeft, zijn er vele vragen waarbij we u én uw werkgever kunnen helpen.

Thuis in migratierecht

De Specialistenvereniging migratierecht advocaten (SVMA) is er voor heel veel rechtshulpvragen. Onze 175 leden zijn allemaal deskundig op hun eigen terrein van het migratierecht en helpen u zo goed mogelijk met de procedures en uw vragen en problemen. Er is altijd een jurist die u met uw specifieke vraag van dienst kan zijn. Dat is de kracht van onze grote aantal leden.

Uitgebreide kennisbank

De SVMA bestaat sinds 2009 en heeft in deze periode een reputatie opgebouwd als een kennisbank en landelijke gesprekspartner in het migratierecht. Daar heeft u voordeel bij. Als u via onze vereniging een migratierechtadvocaat zoekt, weet u zeker dat u de jurist vindt die u nodig heeft. De leden worden immers voortdurend bijgeschoold via cursussen en workshops van de vereniging. De nationale en Europese regelgeving rond migratie verandert doorlopend. De SVMA volgt dit op de voet en zorgt ervoor dat de leden hun kennis op peil houden.

Asielrecht is slechts één onderdeel van het migratierecht. Er zijn vele andere zaken waarmee we u helpen. Een greep hieruit:

  • Gezinshereniging
  • Langdurig illegaal verblijf
  • Nationaliteitenrecht
  • Detentie
  • Adoptie
  • Gewortelde migranten

Wij zijn er voor al uw vragen en hulp in het Nederlandse en Europese migratierecht. De SVMA werkt nauw samen met nationale en internationale partners, zoals de Vereniging Asieladvocaten & -Juristen Nederland (VAJN).

“The land flourished because it was fed from so many sources, because it was nourished by so many cultures and traditions and peoples.” - Lyndon B. Johnson