Nieuws

Salomonsoordeel: kaarten nu beschikbaar!

Salomonsoordeel: kaarten nu beschikbaar!

Op 26 september 2022 zal theatermaker Ilay de Boer het theaterstuk Salomonsoordeel in besloten kring opvoeren voor SVMA en VAJN leden.

Salomonsoordeel is een theaterproject over de Nederlandse asielprocedure. Wanneer Hassan, een goede vriend van Ilay den Boer uit Gaza, wordt afgewezen door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), besluit Ilay te willen leren over de asielprocedure en te zoeken naar de logica erachter. Na zeven maanden werken bij de IND leert hij de Nederlandse asielprocedure te begrijpen en waarderen. Anderzijds vindt hij, tussen alle kennis die hij opdoet om het systeem te doorgronden, niet altijd de antwoorden. Net zoals de baby in de mythe van het Salomonsoordeel, dreigt Ilay verscheurd te worden: als een goede vriend van Hassan weet hij dat het leven van zijn vriend in gevaar zal zijn in Gaza. Als een opgeleide hoor- en beslismedewerker realiseert hij zich dat hij Hassan’s asielrelaas ongeloofwaardig zou hebben verklaard en ook zou hebben afgewezen.

De drive om de asielprocedure volledig te doorgronden voerde Ilay langs het asielzoekerscentrum, de IND én de Rechtbank Amsterdam. Daarna bezocht hij burgers, uitgeprocedeerde asielzoekers, experts en politici in hun huiskamers om zijn verhaal te vertellen en om samen na te denken. Als eindbestemming van dit proces, nodigt Ilay zijn vriend Hassan uit op het toneel om samen met zijn IND-mentor Peter én het publiek zich af te vragen waar wij met elkaar de wijsheid vandaan moeten halen voor een Salomonsoordeel.

Koop hier een kaart! Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Datum: maandag 26 september 2022, 19:30uur
Locatie: Zalen van Zeven, Boothstraat 7 te Utrecht
Prijs: €25,- (max 2 kaarten per lid)

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen