RVR-ROOSTER
28 septembre 2019

Vreemdelingenrecht-advocaten staken mee

Deze week hebben de strafrechtadvocaten het initiatief genomen om de eerste twee weken van 2020 geen piketdiensten te draaien. De Orde van Advocaten heeft daarop besloten dat het tijd is voor actie, en is achter de stakingsoproep van de piketadvocaten gaan staan. Dat is een unicum in de geschiedenis van de Nederlandse advocatuur. Ook de Specialistenvereniging Migratierechtadvocaten (SVMA) en Vereniging Asieladvocaten en -Juristen Nederland (VJAN) zullen zich met hun leden achter deze actie scharen, zodat voor de inbewaringstelling van vreemdelingen twee weken nauwelijks tot geen advocaten beschikbaar zijn.

frank van haren
28 juin 2019

Winnaar Tomas Weteringsprijs 2019 bekend

Frank van Haren winnaar  Tomas Weteringsprijs 2019

Utrecht- Op 28 juni 2019 vond de uitreiking plaats van de eerste Tomas Weteringsprijs in Nederland. Een prijs voor een opvallende, bevlogen, deskundige en uitmuntend jurist in het migratierecht. De Amsterdamse advocaat Frank van Haren, werkzaam bij Hamerslag & Van Haren viel ontving de prijs uit handen van Max Weterings (10).

EK2019
27 janvier 2019

Motie Strik aangenomen in Eerste Kamer over ex ante uitvoeringstoets

Tijdens een debat met staatssecretaris Harbers van Asiel en Migratie diende senator Strik (GroenLinks)op 18 december 2018  twee moties in die bij de aansluitende stemmingen werden overgenomen door de Kamer. De eerste motie betrof een ex ante uitvoeringstoets om vast te stellen of de afschaffing van de rechtsbijstand in de asielprocedure de zorgvuldigheid niet aantast. 

Zoekt u

een migratierecht
advocaat?

Link

Blogs

Blijf op de hoogte, lees hier artikelen van het bestuur of de leden. 

Meer

Press kit

Dowload hier onze presskit